Poging mummie naar België te smokkelen

Egyptische autoriteiten hebben stukken van een mummie gevonden in de bagage van een passagier die naar ons land wilde vliegen.

De overblijfselen werden in beslag ­genomen op de internationale luchthaven van Caïro. Ze waren verstopt in een luidspreker in de bagage van de passagier en werden gevonden toen douaniers op de röntgenschermen ongewone vormen ­zagen in de luidspreker. Toen ze die openmaakten, vonden ze de gemummificeerde resten.

Archeologen hebben de overblijfselen intussen onderzocht en bevestigen dat het gaat om stukken van twee mummies. Ze vonden twee voeten, twee benen, een onderdeel van een linkerhand, een deel van een torso en een arm.

Mummies vallen onder de Egyptische wet voor bescherming van oudheden en mogen niet uitgevoerd worden. De vondsten werden in beslag genomen en zullen gerestaureerd worden in een Egyptisch museum.

Het is niet duidelijk of de man of vrouw die de overblijfselen van de mummie probeerde te smokkelen de Belgische nationaliteit heeft, of wat hij/zij met de resten wilde aanvangen.