Vandaag is opnieuw een cruciale dag voor de Brexit. Theresa May geeft in het parlement een statement over de deal. Volg het hier live.

Volgens verschillende Britse media zou Theresa May  in het Lagerhuis voorstellen om een Brexit zonder echtscheidingsakkoord ('no deal')  uit te sluiten.

Premier May riep vanmorgen haar regering bijeen om zich te beraden over de marsrichting van de Brexit. Na afloop van de meeting meldde een journalist van The Telegraph op Twitter dat May binnenskamers met het voorstel is gekomen om het Lagerhuis woensdag te laten stemmen over een nieuw amendement. 

Indien dat amendement woensdag wordt aangenomen zal dat het parlement de mogelijkheid geven om na een eventuele verwerping van het echtscheidingsakkoord met de Europese Unie op 12 maart, ervoor te kiezen om een vertrek zonder akkoord uit te sluiten en de Brexit - nu nog gepland voor 29 maart - met enkele weken of zelfs maanden uit te stellen. 

Tot op heden had May steeds formeel geweigerd de Brexit op de langere baan te schuiven. Gezien de immer toenemende druk op de Britse premier bleek er echter geen ontkomen meer aan te zijn. Persagentschap Bloomberg meldt dat zo'n 25 leden en adviseurs van haar regering maandag bijeenkwamen in het Britse parlement om te beraden hoe May zover te krijgen een Brexit zonder akkoord uit te sluiten. De groep besprak de opties om zelf ontslag te nemen, of om openlijk te rebelleren tegen May, waardoor zij geen andere keuze meer zou hebben hen de laan uit te sturen.