Jasper Stuyven verkent woensdag met Trek-Segafredo parcours van de Omloop het Nieuwsblad: “Een goede heropfrissing”
Foto: Photo News

Trek-Segafredo zal woensdag het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad verkennen. De renners komen aan de bevoorradingszone in Oudenaarde op het parcours en trekken dan door tot aan de finish. Goed voor een tocht van zowat 100 kilometer. Bij Trek-Segafredo starten zaterdag twee Belgen: Jasper Stuyven en Edward Theuns.

Bekijk hier onze digitale wielergids

“Het is een goede heropfrissing voor onze selectie en natuurlijk ook voor mij”, legde kopman Stuyven het nut van de parcoursverkenning uit. “Er zijn in volle finale enkele wijzigingen aangebracht in vergelijking met de vorige editie en die kunnen een invloed hebben op het koersverloop. Vandaar dat het nooit kwaad kan het parcours van een wedstrijd eens te gaan verkennen. Zeker omdat de Omloop Het Nieuwsblad toch hoog aangeschreven staat. Er steken nu een paar stukken in die ik nog niet ken. Met zo’n verkenning beperk ik het aantal mogelijke verrassingen zaterdag tot een strikt minimum.”

Jasper Stuyven kwam in de eerste etappe van de Ronde van de Algarve zwaar ten val en postte ‘s avonds nog een foto, ingepakt als mummie. Het gaat intussen opnieuw een pak beter met de Leuvenaar. “Ik heb bij die val een pak schaafwonden opgelopen, maar die zijn nu bijna helemaal geheeld. Natuurlijk is het niet de ideale manier om naar het Belgische openingsweekend af te zakken. Ik liep bij mijn val gelukkig geen breuken op. Het kon dus erger geweest zijn. Ik ben tot hiertoe tevreden over de conditie na de Ster van Bessèges en de Ronde van de Algarve. Ik maakte een heel goede winter door en ben dus klaar voor wat komt met de Omloop en Kuurne.”

Renners van Mitchelton-Scott verkennen donderdag Gent-Wevelgem en vrijdag Omloop Het Nieuwsblad

Het Australische WorldTour-team Mitchelton-Scott verzamelt woensdag in het rennershotel in Melle. Donderdag gaan de renners het parcours van Gent-Wevelgem verkennen. Daags nadien staat de verkenning van de Belgische openingsklassieker, de Omloop Het Nieuwsblad, op de agenda.

“Woensdag zakken de renners af naar Melle”, meldde sportdirecteur Lorenzo Lapage. “Donderdag gaan we met acht renners de laatste honderd kilometer van Gent-Wevelgem verkennen. Daags nadien verkennen we de Omloop Het Nieuwsblad, althans de laatste 50 kilometer ervan. Er zijn een paar wijzigingen aan het parcours van de openingsklassieker. De rest is een heropfrissing van het geheugen. We houden wel de weersverwachtingen in het oog. Als het echt te slecht wordt, passen we ons traject aan.”

Bijna iedereen bij Mitchelton-Scott ‘dubbelt’ komend weekend in Vlaanderen. “De renners die zaterdag aan de slag gaan, zullen inderdaad ook bijna allemaal Kuurne-Brussel-Kuurne rijden”, vervolgde Lapage. “Christopher Juul Jensen is de enige uitzondering. Hij wordt in Kuurne vervangen door de Australiër Robert Stannard. We hopen in de Omloop een bepalende rol te kunnen spelen met Matteo Trentin. Zijn zegeteller staat al op drie na etappewinst in de Ronde van Valencia en dubbel succes in de Ruta del Sol. In de tweede lijn houden we Luke Durbridge achter de hand. We gaan onze eigen koers rijden. De passages aan de Haaghoek en Berendries op het einde van de koers zullen van cruciaal belang zijn.”

Selectie bij Mitchelton-Scott voor de Omloop Het Nieuwsblad:

Matteo Trentin (Ita), Luke Durbridge (Aus), Alexander Edmondson (Aus), Michael Hepburn (Aus), Christopher Juul Jensen (Den), Dion Smith (NZe) en Edoardo Affini (Ita).

Klierkoorts houdt Yoann Offredo uit Belgische openingskoers

Yoann Offredo (Wanty-Gobert) mist het Belgische openingsweekend door klierkoorts. Dat verduidelijkte de 32-jarige Fransman maandagavond.

In de Clasica de Almeria en de Ronde van de Algarve kon Offredo niet voluit gaan. “Al meer dan een maand ben ik extreem vermoeid. Klierkoorts blijkt daar nu de oorzaak van. Het is lastig om te starten in een wedstrijd, als je op voorhand al weet dat je niet top bent, maar dit is iets waar ik door moet. Wielrennen kent zijn hoogtes en laagtes.”

In 2011 werd Offredo vierde in de Omloop.