R&B-superster R. Kelly vrij op borg
R. Kelly verlaat de gevangenis in Cook County. Foto: REUTERS

R.Kelly heeft de gevangenis in Cook County, Illinois, mogen verlaten nadat hij een borgtocht heeft betaald. De Amerikaanse zanger is aangeklaagd voor seksueel misbruik.

Video’s tonen hoe de R&B-superster maandag (plaatselijke tijd) met zijn advocaat in een zwarte wagen stapt. Tientallen fotografen hadden hem opgewacht.

Vrijdag was hij op tien punten van seksueel misbruik aangeklaagd. Drie van zijn vermeende slachtoffers zijn minderjarige meisjes. Na de aanklacht had hij zich bij de politie aangemeld, die hem in hechtenis nam. Kelly kon zaterdag de door een rechter vastgestelde borgsom, 10 procent van een miljoen dollar, niet op tafel leggen.

Maandag deed een vriend uit Romeoville dit voor hem, zo blijkt uit gerechtelijke documenten. Diezelfde dag nog pleitte de zanger via zijn advocaat onschuldig te zijn.

Topadvocaat Michael Avenatti, die enkele vermeende slachtoffers vertegenwoordigt, liet daarna weten dat hij justitie een tweede videotape had doorgespeeld in verband met de aanklachten. Een eerste tape moet aantonen dat de zanger seks had met een veertienjarig meisje.