Mercedes en Ferrari werkten niet mee aan Netflix-serie over Formule 1
De start van de F1-race in Oostenrijk Foto: Mercedes F1 team
Ferrari en Mercedes waren de enige F1-teams waar de cameraploegen van Netflix niet welkom waren voor hun documentaire “Formula One: Drive to survive.” Dat levert hen kritiek op, maar tegelijkertijd zou het ook een goede zaak zijn.

De documentaire van de populaire streamingdienst Netflix moet ons een beeld geven van het reilen en zeilen in het F1-circus. De kijker moet dat helaas doen zonder de twee topteams van Mercedes en Ferrari, volgens sommigen een gemiste kans.
 
Mercedes en Ferrari wilden wel deelnemen, maar onder andere voorwaarden dan de andere teams. Daar ging producer Paul Martin niet mee akkoord, zo vertelde hij tegenover ‘Press Association Sport.’
 
“Het moest alles of niets zijn en als die voorwaarden goed genoeg waren voor de andere acht teams, zou dat voor Mercedes en Ferrari ook het geval moeten zijn.”
 
“Ik denk dat ze de fans een dienst bewezen hebben door niet deel te nemen. We hadden het geluk dat teams als Red Bull, Renault, Haas en al de anderen wel wilden meewerken. Ze hebben ons volledige toegang gegeven en hebben als het ware hun ziel bloot gelegd.”
 
Bij Ferrari wilden geen specifieke reden geven waarom ze Netflix geen inkijk achter de schermen gunden, bij Mercedes kwam het nogal voorspelbare argument naar boven dat ze niet ‘afgeleid’ wilden worden.
 
“Het gevecht voor de wereldtitel is een allesverslindende bezigheid die alle aandacht van het volledige team opeist. Bij elke beslissing die we nemen, worden we in de eerste plaats gedreven door prestaties,” aldus een Mercedes-woordvoerder.
 
Ondanks de afwezigheid van de twee titelrivalen is de Netflix-documentaire ongetwijfeld iets om naar uit te kijken voor elke F1-fan. Vanaf 8 maart kunt u zich dus opmaken voor een avondje ‘Netflix & chill’ met de documentaire “Formula One: Drive to survive.”  

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: