‘Empire-acteur zocht aandacht en geld, en verzon homofobe aanval’
Foto: Photo News

De politie van Chicago is boos. Om de tijd die ze verspilde, toen Empire-acteur Jussie Smollett een aanval op zijn persoon verzon.

‘Ik wou dat de families van slachtoffers van wapengeweld in deze stad evenveel aandacht kregen (als Smollett, red.).’ Met een welgemikte quote schetste de politiebaas van Chicago de wrange nasmaak die achterblijft. De politie verdenkt Smollett er immers van zijn eigen aanval te hebben georkestreerd. De zwarte, homoseksuele acteur werd gisteren gearresteerd.

Drie weken gelden deed hij aangifte van een gewelddadige aanval in de metro. Twee mannen zouden hem geslagen hebben en een touw rond zijn nek hebben gehangen.

De politie beweert nu dat Smollett twee broers 3.500 dollar betaald heeft om de aanval uit te voeren. Hij zou volgens zijn gegevens van zijn telefoon een uur voor de aanval met de broers hebben gesproken, en een uur erna ook nog eens. De politie beweert ook over sms’en tussen de broers en Smollett te beschikken. De broers getuigden tegen Smollett. De twee beweren dat ze de aanval hebben ingeoefend met de acteur.

In tranen

Smollett ging zelfs zo ver dat hij een valse dreigbrief naar zichzelf stuurde, een week voor de aanval. Volgens de politie wou de acteur, die meespeelt in de FOX-reeks Empire, een hoger salaris en aandacht. De man ontkent alle aantijgingen.

Het verhaal van Smollett is verbijsterend. Hoewel hij eerst massale steun van Hollywood en veel politici kreeg, brokkelde die af  zodra meer details over de aanval bekendraakten. Daarop gaf Smollett een interview aan ABC waar hij in tranen het incident navertelde. Hij haalde ook uit naar alle mensen die zijn verhaal niet geloofden.