Beyonce en Jay-Z steken Meghan Markle hart onder de riem
Beyonce en Jay Z in hun videocliip ‘Apeshit’

The Carters kregen woensdag op de Brit Awards het beeldje voor beste internationale groep. Ze waren zelf niet aanwezig tijdens de uitreiking, maar stuurden een video op om de organisatie te bedanken voor de prijs. Daarin hadden ze een niet mis te verstane boodschap voor de Britse tabloids.

In hun bedankingsvideo spelen de Carters hun beroemde videoclip van het nummer ‘Apeshit’ na, dat werd opgenomen in het Louvre. Het grote verschil is echter dat ze nu niet voor de Mona Lisa staan, maar naar een portret van Meghan Markle kijken, afgebeeld als lid van de koninklijke familie. Het portret werd gemaakt door Tim O’Brien, die eerder Beyonce zelf al vorstelijk afbeeldde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

‘Om Black History Month te eren, knielen we voor één van onze Melanated Monas. Gefeliciteerd met je zwangerschap! We wensen je al het geluk toe’, schrijft Beyonce op haar Instagrampagina. Met ‘melanated’ doelt ze op de huidskleur van Meghan, en haar gemengde afkomst. Mona verwijst dan weer naar het beroemde schilderij van de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci, dat in het Louvre hangt. Tijdens Black History Month worden in de Verenigde Staten een maand belangrijke figuren uit de Afrikaanse diaspora onder de aandacht gebracht.

‘Duchess difficult’

De boodschap van de Carters komt er nadat de Britse tabloids Meghan Markle hebben afgeschilderd als een veeleisend persoon, met als bijnaam ‘Duchess difficult’. De stroom negatieve berichten over Markle zette Buckingham Palace zelfs aan om te reageren, iets wat zelden gebeurt. Ook George Clooney, een vriend van prins Harry en Markle, liet zich ontvallen dat ze wordt belaagd door de pers.

‘Ze is hoogzwanger en wordt toch achtervolgd en belasterd op dezelfde manier als prinses Diana. De geschiedenis herhaalt zichzelf’, aldus Clooney, verwijzend naar het dodelijke ongeval van Harry’s moeder in de zomer van 1997, toen de wagen waarin prinses Diana zat, te pletter reed tegen een betonnen pijler in een Parijse tunnel. De wagen reed te snel omdat de chauffeur paparazzi probeerde te ontvluchten.

De acteur is niet de eerste die de hertogin van Sussex verdedigt in de media. Het magazine People liet eerder ook vijf dichte vrienden van Markle aan het woord. Ook zij uitten hun bezorgdheid over de continue aanvallen op Markle in de pers, en hoe die haar gezondheid en zwangerschap beïnvloeden.