Zware avondspits op Antwerpse ring grotendeels voorbij

De ergste fileleed in Antwerpen is tegen 21.00 uur grotendeels achter de rug. Op de Antwerpse ring was er maandagavond file over de hele lengte van de ring van Merksem tot de Kennedytunnel, en vervolgens nog tot in Zwijndrecht op de E17, waar richting Gent al de hele dag een noodherstelling wordt uitgevoerd nadat er ernstige schade aan het wegdek was vastgesteld.

Voor de meest actuele verkeersinformatie, klik hier.

Intussen nemen de wachttijden stilaan af. De noodherstelling zal nog de hele nacht duren, maar volgens Agentschap Wegen en Verkeer wel afgerond zijn tegen de ochtendspits van dinsdag. De Liefkenshoektunnel blijft zolang tolvrij.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert maandagmiddag en -nacht noodzakelijke herstellingen uit, waardoor er volgens het Vlaams Verkeerscentrum al een hele dag een accordeonfile staat op de Antwerpse ring. Tot morgenochtend blijven de twee rijstroken afgesloten. Daarnaast gebeurde er om 13.30 uur een ongeval met twee personenwagens ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Er botste ook een personenwagen tegen de aanhangwagen van een vrachtwagen. De weg werd omstreeks 17.30 uur wel volledig vrijgemaakt na de aanrijdingen en een bijkomende lokale noodherstelling. Omstreeks 18.00 uur gebeurde er een nieuw ongeval op de A12 richting Nederland, maar om 19.00 uur was de weg weer vrij.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving zo veel mogelijk te mijden. Om de hinder te milderen, was de Liefkenshoektunnel tot het einde van de werken tolvrij gemaakt richting Gent, maar door een ongeval was de tunnel een tijdlang volledig versperd. Die werd omstreeks 16.40 uur opnieuw vrijgemaakt.

Er gebeurde nog een derde ongeval in de Antwerpse haven, er ligt een wagen op het dak. Van de Tijsmanstunnel naar de A12 richting Nederland moest het verkeer over de pechstrook, maar de weg is omstreeks 17.30 uur vrijgemaak. Ook in Borgerhout richting Nederland was de linkerrijstrook versperd door een ongeval, maar werd ook vrijgemaakt.

In de Craeybeckxtunnnel richting Antwerpen zijn er twee rijstroken versperd door een ongeval. 

Herstellingswerken

Het asfalt van het wegdek op de rechterrijstrook van de E17 in Zwijndrecht is plaatselijk ernstig beschadigd in de richting van Gent. Aangezien kleine, tijdelijke herstellingen geen soelaas meer bieden, is een onmiddellijke grondigere herstelling nodig. Na de middag startte een aannemer met het frezen van het beschadigde stuk asfalt en in de loop van de nacht wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd. Voor de ochtendspits van dinsdag moet de noodherstelling achter de rug zijn.