Ochtendspits in de war door twee zware ongevallen
Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Twee autosnelwegen zijn vanochtend versperd (geweest) door ongevallen: de E313 in Westerlo richting Lummen is sinds half acht weer vrij, in Antwerpen is de aansluiting van de R2 met de A12 richting Nederland nog afgesloten.

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee ongevallen gebeurd die de ochtendspits in de war sturen. Twee grote verkeersaders zijn een tijdlang geblokkeerd, bericht het Vlaams Verkeerscentrum. Bij één van de ongevallen raakten volgens de VRT ook meerdere wegenarbeiders gewond, van wie één in kritieke toestand zou verkeren.

Het ongeval met gewonden vond plaats op de E313 in Geel richting Lummen. Een wagen reed er omstreeks 2 uur in op een werfwagen. Drie arbeiders die bezig waren met het herstellen van de brug, zouden volgens VRT gewond zijn geraakt. Eén zou in kritieke toestand verkeren. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat de weg sinds half acht opnieuw vrij is gemaakt.

Paprika’s op de weg

En ook ten noorden van Antwerpen is er vrijdagochtend verkeershinder ontstaan. Op het complex Antwerpen-haven, waar de aansluiting gebeurt tussen de Ring en de A12 richting Bergen-op-Zoom (Nederland), kantelde omstreeks 1 uur een vrachtwagen. Die was geladen met paprika’s, die over de weg verspreid liggen. ‘Men is nog bezig met het overladen, dan moet de vrachtwagen nog getakeld worden en het wegdek schoongemaakt. Dit zal nog even duren’, aldus de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Door de ploegenwissel in de haven ontstond er al vrij vroeg verkeershinder. Het Verkeerscentrum raadt aan om via de afrit Kanaaldok, de Kruisweg in de haven en de oprit Stabroek naar de A12 te rijden. Verwacht wordt dat de aansluiting vrij is rond half tien vanochtend.