Brugse barman gaat vrijuit na klacht van Amerikaanse blogster
Foto: mvn

De Amerikaanse reisblogster die een klacht indiende tegen het Brugse Hostel Lybeer, keert van een kale reis terug. De vrouw beweerde dat de barman haar dronken voerde om haar in bed te krijgen. Het parket besloot echter om de zaak te seponeren.

‘Met recht en rede’, zegt zaakvoerder Stephane Kolijn. ‘Wij wisten van tevoren dat dit hierop zou uitdraaien. We hadden de videobeelden bekeken. Het was die vrouw enkel om reclame voor haar blog te doen. En ik vrees dat ze daar in geslaagd is.’

De post van de populaire Amerikaanse reisblogster deed vorig jaar heel wat stof opwaaien. Na vier jaar alleen reizen was ze in december 2017 in Brugge beland. Ze sliep in Hostel Lybeer in het centrum van de stad. Maar toen ze er op een avond aan de toog hing, ging het volgens haar helemaal fout. Ze raakte aan de praat met de Roemeense barman en dat werd het begin van een avond met veel drank.

‘Ik herinnerde me nog dat hij me om 22.30 uur probeerde te kussen. En niet veel later ging het licht bij mij uit. Een totale black-out’, vertelde ze daarover.

Volgens de barman was het helemaal geen bewuste strategie. Hij beweert dat de twee samen sliepen, maar dat ze allebei te dronken waren om nog seks te hebben. En dat de vrouw hem zeker net zoveel verleid had als omgekeerd. De zaakvoerder van het hostel was niet bepaald opgezet met de negatieve publiciteit.

In volle #metoo-periode ging het verhaal snel rond. ‘Wij hebben daar zeker van afgezien’, zegt Kolijn. Zeker omdat we wisten dat er niets fouts gebeurd was.’