Schietpartij in centrum Wenen: één dode en één gewonde
Foto: Reuters

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn rond 13.30 uur twee personen aangetroffen met schotwonden. Eén van de slachtoffers is overleden, de andere is gewond.

Rond 13.30 uur heeft een man twee schoten afgevuurd voor het populaire restaurant 'Figlmüller' in het centrum van Wenen, dat zegt de Weense politie. De man zou twee mensen hebben neergeschoten. Eén van de slachtoffers is overleden, de andere is zwaargewond. Volgens de zender oe.24 kregen beide slachtoffers een kogel door het hoofd.

Volgens de eigenaar van het restaurant, dat betekent staat voor zijn schnitzels, hadden de drie mannen eerst in zijn zaak geluncht. Daarbij zouden ze niet zijn opgevallen. Nadat ze het restaurant waren buitengestapt, weerklonken de schoten. Mensen die de schoten hoorden, vluchtten nabijgelegen winkels binnen.

De dader is op de vlucht. Er is een grootscheepse opsporingsactie gestart met onder meer politiehelikopters. Er zou volgens de politie geen gevaar zijn voor omstaanders.Het zou geen terroristische aanval zijn. 'Het zou eerder gaan om een doelgerichte afrekening', schreef de politie op Twitter. 

De omgeving van de plaats van de misdaad werd afgesloten door agenten met helmen en kogelvrije vesten.