De Wever laat hotel sluiten na tienerprostitutie
Foto: rr

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft het bekende rendez-voushotel Le Sud op het Antwerpse Zuid laten sluiten. Het hotel blijkt te figureren in een onderzoek naar mensenhandel. Een minderjarig meisje zou er tot prostitutie gedwongen zijn.

De Wever liet de voorbije jaren al verschillende louche zaken sluiten, zoals theehuizen, een pastabar, een sekscinema en Thaise massagesalons. Het is nu voor het eerst dat hij overgaat tot het sluiten van een hotel.

Uit onderzoek is gebleken dat in het bewuste hotel een minderjarig meisje tot prostitutie werd gedwongen. ‘De identiteit van het slachtoffer werd niet door het hotel geregistreerd. Een sluitend registratiesysteem voor klanten is een minimumvereiste voor het uitbaten van een hotel’, zegt de woordvoerder van burgemeester De Wever in Gazet van Antwerpen.

De sluiting geldt voor een maand, op basis van een artikel in de gemeentewet die het mogelijk maakt om ‘inrichtingen’ tijdelijk te sluiten als er aanwijzingen zijn van mensenhandel. De burgemeester verwacht dat de eigenaar en uitbaters de sluitingsperiode gebruiken om maatregelen te nemen.

Hotel Le Sud is niet het enige hotel dat opduikt in onderzoeken naar gedwongen prostitutie van minderjarigen. Ook andere hotels, onder meer in de Antwerpse stationsbuurt, riskeren een sluiting omdat er duistere praktijken zouden plaatsvinden.