Vakbondsmilitant aangereden aan stakerspost
(archiefbeeld) Foto: belga

In Gent is een vakbondsmilitant aangereden aan een stakerspost. 'De aanrijding was niet opzettelijk en er was zeker geen agressie mee gemoeid', klinkt het bij de scheepvaartpolitie.

Een staker is vrijdagochtend rond 5u20 aan de Skaldenbrug in de Gentse haven aangereden door een vrachtwagen. De vakbondsactie werd op dat moment opgestart. De man heeft een wonde aan zijn been.

'Op basis van de info waar we over beschikken, gebeurde de aanrijding niet opzettelijk en was er zeker geen agressie mee gemoeid', klinkt het bij de scheepvaartpolitie.

Overal in het land voeren de socialistische, liberale en christelijke vakbonden actie tegen de pensioen-, eindeloopbaan- en loonplannen van de regering en de werkgevers. Het verloop van de actiedag kunt u hier volgen.

Grote stakingsbereidheid

Alle sectoren zijn getroffen door de stakingsdag. De vakbonden zeggen zelf ‘verrast’ te zijn door de grote stakingsbereidheid bij de werknemers.

Regionaal gezien ligt in Vlaanderen een zwaartepunt in de Gentse havenregio. Daar wordt gestaakt in verscheidene grote bedrijven.