‘Fourchette’ in Gent strikt Chef van het Jaar
Fourchette 2017 Foto: Facebook Fourchette - © Pieter D’Hoop

Elf topchefs, onder wie Michael Vrijmoed, Filip Claeys en David Martin, verwennen op 15, 16 en 17 maart 1.800 culinaire liefhebbers tijdens het Gentse evenement ‘Fourchette’.

Twee teams van vier chefs zullen in maart drie dagen lang een vast menu voorschotelen in de Gentse Eskimofabriek. De twee teams worden dagelijks bijgestaan door een gastkok, die een extra gerecht verzorgt. De drie gastkoks zijn niet de minste: de tweesterrencheffen Michael Vrijmoed van Vrijmoed (**), Filip Claeys van De Jonkman (**) en David Martin van La Paix (**) tekenen present. Die laatste, Fransman David Martin, werd dit jaar uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2019 door Gault&Millau.

Elke dag kunnen 600 mensen tafelen. Een menu kost 95 euro, daarvoor krijg je een vijfgangenmenu, een glas champagne, een kaasbordje, water en koffie.

Fourchette is het culinair geesteskind van Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie), Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed**) en Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt (blvd.). Bij deze derde editie verlaten Sam D’Huyvetter en Michaël Vrijmoed het schip en vertrouwen ze op de ervaring van Joost Arijs en Thomas Schmidt. Elke De Baerdemaeker vervolledigt het nieuwe team.

De aanwezige chefs:

•De Jonkman** – Filip Claeys

•L’Epicerie du Cirque Under The Palm Trees - Dennis Broeckx

•Benoit Dewitte* – Benoit Dewitte

•Joost Arijs Patisserie en Chocolaterie – Joost Arijs

•Rebelle – Martijn Defauw

•Castor *— Maarten Bouckaert

•Publiek* – Olly Ceulenaere

•Vrijmoed **— Michaël Vrijmoed

•Restaurant La Paix** - David Martin