De beste cocktailbar vind je in Antwerpen, voor het culinaire talent moet je in Aalst zijn
Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde van Chez Claire werden uitgeroepen tot ondernemers van het jaar Foto: jan van der perre
In het casino van Knokke-Heist vond voor de zesde keer de uitreiking van de Venuez Hospitality Awards plaats. Het horecamagazine deelde er naar jaarlijkse traditie dertien prijzen uit en die gingen dit keer onder meer naar het restaurant L'Air Du Temps dat met twee prijzen de grote winnaar van de avond was.

Tijdens de Venuez Hospitality Awards worden Belgische horecazaken in de kijker gezet. Zo wordt er onder meer een prijs uitgereikt aan de beste cocktailbar en meest originele restaurantconcept, maar ook aan de horecaondernemer van het jaar, eentje voor het beste design en starter van het jaar.

Grote winnaar van de avond was sterrenchef Sang-hoon Degeimbre. Die pakte met zijn sterrenrestaurant L'Air Du Temps, dat in het Waalse Liernu ligt, de prijs voor Best Restaurant Concept en Best Restyling. De beste bartender, beste cocktailbar, beste snelle concept - een nieuwe categorie - en het beste hotelconcept hebben dan weer allemaal hun stek in Antwerpen.

Best Hotel Concept: Guesthouse Cabosse (Antwerpen)
Best Bar Concept: Cosmocafé (Sint-Truiden)
Best Restaurant Concept: L'Air Du Temps (Liernu)
Best Fast Casual Concept: Mission Masala (Antwerpen)
Best Restyling: L'Air Du Temps (Liernu)
Best Design: Tero (Brussel)
Best Cocktailbar: Plantage (Antwerpen)
Best Hospitality Concept: Taxi's - Upper (Gent)
Best Coffee Concept: Brander (Halle)
Best Bartender: Sofian Vlaminck (Cocktails at nine) (Antwerpen)
Culinary Talent of the Year: Jason Spinoy ('l Histoire 32) (Aalst)
Entrepreneur of the Year: Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde (Chez Claire)
Rookie of the Year: Ercan Boyraz en Stefano Baldelli (Barnaba) (Beringen)