Twee arbeiders zwaargewond aan station van Brugge
Foto: rr

Bij een ontploffing aan het seinhuis van het station van Brugge zijn twee arbeiders zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de lokale politie van Brugge. Eén van de slachtoffers werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het incident in het gebouw van Infrabel deed zich kort na 12 uur voor. Tijdens renovatiewerken moesten een aantal flessen met CO2 verplaatst worden, maar bij het verplaatsen ging het mis. Eén van de flessen viel om, waardoor de kop eraf vloog. Twee werknemers werden hierbij geraakt door de fles. Eén van de slachtoffers werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, zijn collega liep volgens het arbeidsauditoraat lichtere verwondingen op.

Na het incident werd het hele gebouw ontruimd. De treinsporen 1, 2, 3 en 4 waren een tijdje buiten dienst, maar ondertussen is enkel spoor 1 nog buiten dienst. Momenteel is er dan ook geen hinder voor het treinverkeer.

De werken in het seinhuis liet Infrabel uitvoeren door een aannemer. De West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent onderzoekt nu de precieze omstandigheden van het arbeidsongeval. Een deskundige en de Dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk werden ter plaatse gestuurd.