Telenet maakt Play duurder, maar zal alle HBO-reeksen aanbieden
Foto: BELGA

Telenet trekt de prijs van zijn Netflix-concurrent Play op. Binnenkort kost het abonnement 11,95 in plaats van 10 euro. Dankzij een verlengd en uitgebreid contract met het Amerikaanse productiehuis HBO zal er wel veel meer in Play zitten, belooft Telenet.

Het huidige contract van Telenet en HBO liep eind dit jaar af. Het telecombedrijf wist het te verlengen voor drie jaar, en breidde het uit met de hele catalogus van HBO.

Binnenkort kan Telenet daardoor in Play alle HBO-reeksen (The Sopranos, The Wire, True Blood, Game of Thrones, ...) onderbrengen. Een aantal internationale series was tot nu toe enkel beschikbaar voor klanten van het duurdere Play More (24,95 euro per maand). Dat laatste pakket blijft bestaan aan dezelfde prijs. Het verschil is dat er in Play More meer nieuwe films zitten.

De prijsverhoging voor Play gaat in vanaf 26 november, maar bestaande abonnees blijven de huidige prijs betalen tot 31 januari. Hoeveel abonnees Play momenteel heeft, zegt Telenet niet. Wel zijn er meer dan 400.000 klanten voor Play en Play More samen.

Volgend jaar zal op Telenet het laatste seizoen van de succesreeks Game of Thrones te zien zijn. Hieronder kan u de eerste teaser bekijken die HBO vorige week vrijgaf.