Italiaanse wielrenner Ruffoni blijft vier jaar geschorst
Foto: Photo News

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het beroep van wielrenner en dopingzondaar Nicola Ruffoni tegen zijn schorsing verworpen. De Italiaanse renner, die betrapt werd op het gebruik van groeihormonen, blijft vier jaar geschorst.

Bij een controle buiten competitie op 25 april 2017, kort voor de start van de Ronde van Italië, testte Ruffoni positief op het gebruik van groeihormonen. Op 14 december 2017 kreeg de Italiaan daar vier jaar schorsing voor van de Internationale Wielerunie UCI. De nu 27-jarige Ruffoni weet zijn positieve plas aan het gebruik van een antibioticakuur, maar daar kon hij ook het TAS niet van overtuigen.

Bij dezelfde controle destijds liep ook Stefano Pirazzi, een toenmalige ploegmaat van Ruffoni bij Bardiani-CSF, tegen de lamp. De 30-jarige Italiaan werd in oktober 2017 al vier jaar geschorst. Beide renners werden ontslagen door hun team.

Rufffoni heeft zes profzeges op zijn palmares. Zijn mooiste zege boekte hij in september 2015 in de Gran Premio Beghelli (1.BC), waar hij Filippo Pozzato en Jens Keukeleire achter zich liet. Daarnaast sprintte hij vijf keer naar dagsucces in kleinere rittenkoersen (2.1).