Jasper De Buyst en Tosh Van Der Sande hebben het keerpunt bereikt als leiders. De Captains of Cycling komen almaar meer onder stoom en dat heeft de concurrentie geweten. Helaas werd de ploegkoers voortijdig stopgezet na een val van Marc Hester en Gerben Thijssen.

Met een steeds grotere verbetenheid wordt er geknokt voor de punten in de Gentse zesdaagse. Iljo Keisse won net als op de openingsavond zijn reeks van de puntenkoers. Jonas Rickaert kende zijn moment van glorie in de tweede reeks. 

De ploegenafvalling leverde een derde dag op rij felle strijd op met de topteams die op het scherp van de snee knokten voor de prestigieuze overwinning. Keisse-Viviani (dinsdag) en De Buyst-Van Der Sande (woensdag) verwezen De Ketele-Ghys twee keer naar de dichtste ereplaats. Een gemiste aflossing van Keisse-Viviani zorgde even voor verwarring, maar Keisse redde de meubelen. Van Der Sande zette van ver aan, maar werd geremonteerd door Keisse. De Iljooooo's rolden opnieuw van de tribunes. Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder wonnen een tweede dag op rij de tijdrit over de baanronde. 

Het begin van de ploegkoers over 45' werd ontsierd door een valpartij van Jonas Rickaert, die gelukkig snel kon hervatten. De topteams bleven elkaar bestoken en daar profiteerden de Duitsers Kluge-Reinhardt en de Nederlanders Havik-Stroetinga van. De Captains of Cycling overbrugden de kloof met de koplopers. Viviani-Keisse en De Ketele-Ghys bundelden de krachten en zorgden voor vijf ploegen in de nulronde. Diep in de finale pikten ook debutant Jules Hesters en Otto Vergaerde, revelaties van deze editie, hun wagonnetje aan. Bij het aansnijden van de laatste 30 ronden reden Keisse-Viviani weg, de Europese kampioenen De Ketele-Ghys reageerden en herstelden de orde. De Buyst-Van Der Sande, dag na dag beter, en Kluge-Reinhardt versierden rondewinst in het zicht van de haven. De Duitsers toonden in de slotronden een duidelijke meerwaarde. 

Ploegkoers voortijdig stopgezet

Na de passage van Laura Lynn in een tot de nok gevuld Kuipke won Jasper De Buyst de eerste dernyreeks voor Kenny De Ketele. Elia Viviani zette de supersprint naar zijn hand. De tweede dernyreeks werd gewonnen door Iljo Keisse na een beklijvende strijd met Roger Kluge. Youngster Jules Hesters won de scratch. In de chronorit over 500m lieten De Pauw-De Vylder een derde voltreffer op rij optekenen. Andermaal gaf de tijdopname niet thuis en zorgden de handgestopte tijden voor irritatie bij renners en publiek.

In de korte ploegkoers kwamen de Deen Marc Hester en Gerben Thijssen ten val. De wedstrijd werd geneutraliseerd met nog 30 ronden te rijden op een ogenblik dat De Buyst-Van Der Sande, Kluge-Reinhardt en Lamon-Scartezzini rondewinst hadden verworven. Er werd voor die wedstrijd geen uitslag opgemaakt. 

Het slotakkoord van de derde dag was de finale van de derny's met alle specialisten op het ovaal. Keisse snelde vol overtuiging naar de kop, maar De Ketele en Kluge volgden. Keisse pareerde een eerste aanval van De Ketele en hield ook Kluge af. Als een duiveltje uit een doosje flitste De Buyst naar voor, maar ook nu hield Keisse de koppositie. Met drie naast elkaar gingen ze de slotronde in. Ketelke, gepiloteerd door Eric Schoefs, triomfeerde voor Keisse. 

De stand na de derde dag: 

1. DE BUYST-VAN DER SANDE 162 punten 

2. Kluge-Reinhardt 134 

3. Havik-Stroetinga 111

op 1 ronde 

4. KEISSE-Viviani 179 

5. DE KETELE-GHYS  175

6. VERGAERDE-HESTERS  112

op 4 ronden 

7. DE PAUW-DE VYLDER  159 

op 9 ronden 

8. Lamon-Scartezzini 46 

op 12 ronden 

9. Morkov-Pieters  17 

op 13 ronden 

10. RICKAERT-STEELS 59   

op 17 ronden 

11. Stöpler-VAN DEN BOSSCHE 37 

op 20 ronden 

12. Hester-THIJSSEN 24.