Amper één maand en zeven dagen na ontslag in Gent heeft Yves Vanderhaeghe al nieuwe club: de trainerswals
Foto: Marc Herremans - Mediahuis

Op 8 oktober moest Yves Vanderhaeghe nog vertrekken bij AA Gent, welgeteld één maand en zeven dagen later gaat hij aan de slag bij KV Kortrijk. De trainerswals in het seizoen 2018-2019 in de hoogste voetbalklasse:

LEES OOK. Verrassing bij KV Kortrijk: Glen De Boeck ontslagen, Yves Vanderhaeghe neemt officieel over: “Welcome home”

. 30 augustus 2018: Excel Moeskroen ontslaat na een dramatische seizoensstart (0/15) coach Frank Defays. Assistent Laurent Demol neemt voorlopig over. De club zal de komende dagen een opvolger aanstellen.

. 2 september 2018: De Duitser Bernd Storck volgt Frank Defays op bij Excel Moeskroen, rode lantaarn met nul op achttien. Hij tekent er een contract voor een seizoen, met optie voor nog een jaar.

. 8 oktober 2018: Yves Vanderhaeghe moet vertrekken bij AA Gent. De Buffalo’s staan na tien speeldagen op de zevende plaats in de Jupiler Pro League en gingen thuis zwaar de boot in tegen Club Brugge (0-4) en Racing Genk (1-5).

. 10 oktober 2018: De Deen Jess Thorup is de opvolger van Yves Vanderhaeghe bij AA Gent. Hij zet zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

. 27 oktober 2018: Peter Maes moet opstappen bij Sporting Lokeren, vlak na het 0-0 gelijkspel tegen KV Oostende. De club staat onderin het klassement met 6 op 36. Assistent-coach Arnar Vidarsson neemt tijdelijk over.

. 29 oktober 2018: Lokeren stelt Trond Sollied aan als opvolger van Peter Maes. De 59-jarige Noor was in het verleden al in België aan de slag als coach bij AA Gent (drie termijnen), Club Brugge en Lierse.

. 11 november 2018: Waasland-Beveren beëindigt de samenwerking met Yannick Ferrera, daags na de 2-0 nederlaag bij Cercle Brugge. Na de heenronde zijn de Waaslanders pas veertiende in de stand met elf punten.

. 15 november 2018:Glen De Boeck moet, vijf dagen na het 0-2 verlies tegen Standard, opkrassen bij KV Kortrijk. De Kerels staan na vijftien speeldagen twaalfde in 1A. De Boeck was precies een jaar aan de slag in het Guldensporenstadion. Kortrijk blijft niet bij de pakken zitten en stelt op dezelfde dag nog Yves Vanderhaeghe aan als opvolger. Vanderhaeghe begon zijn trainerscarrière in 2008 als assistent bij Kortrijk en werd er in de zomer van 2014, na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, hoofdcoach. Nadien volgden passages bij KV Oostende en AA Gent, waar hij begin oktober moest vertrekken.