Verdediging van Atlético Madrid komt gehavend uit confrontatie met Dortmund
Gimenez. Foto: REUTERS

Atlético Madrid boekte dinsdagavond op de vierde speeldag van de Champions League een belangrijke 2-0 overwinning tegen Borussia Dortmund. Maar de Madrileense verdediging liep tijdens die partij danig schade op. Basisspelers José Maria Gimenez en Lucas Hernandez vielen geblesseerd uit.

De 23-jarige Gimenez werd al tijdens de pauze vervangen. De Uruguayaan herviel in de hamstringblessure, waar hij een maand geleden al mee kampte. De 22-jarige Hernandez, partner van Gimenez centraal achterin, speelde de wedstrijd nog uit, maar bleek achteraf last te hebben van een blessure aan de rechter adductoren. Beide spelers werden na afloop onderzocht in het Universitair Ziekenhuis van Navarra. Hun periode van onbeschikbaarheid is nog onbekend.

Eerder zag Atlético Madrid ook al collega-verdedigers Diego Godin en Stefan Savic uitvallen. De Madrilenen komen zo achteraan wel erg dun op de benen te staan.

Borussia Dortmund en Atlético Madrid (beiden 9/12) delen de leiding in groep A in de Champions League. Club Brugge (4/12) volgt als derde, Monaco (1/12) sluit de rij.