‘Vermijd E40 ter hoogte van Gent’
File op de E40 (archiefbeeld) Foto: fvv

Zondagavond om 22 uur gaat de laatste fase van de onderhoudswerken op de E40 in Oost-Vlaanderen van start: een week lang wordt grote hinder verwacht op de autosnelweg ter hoogte van Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt bestuurders aan om hun voorzorgen te nemen.

Het wegdek van de E40 richting kust van de Tijarm tot de verkeerswisselaar in Zwijnaarde krijgt een grondig onderhoud en de aannemer vernieuwt een brugvoeg. Gevolg: er blijven slechts twee rijstroken over in elke richting en drie lussen van de verkeerswisselaar gaan dicht tot het einde van de werken op maandag 12 november.

Op zondag- en maandagnacht wordt alle signalisatie geplaatst, de doorsteken door de middenberm gemaakt en de tijdelijke markeringen aangebracht. Tijdens beide nachten rijdt het verkeer over twee of tijdelijk één rijstrook in elke richting. Op 5 november zijn er overdag 2 rijstroken open richting Brussel en 3 rijstroken richting kust. Vanaf dinsdag 6 november zal alle verkeer richting kust doorsteken door de middenberm naar de andere rijrichting geleid worden. Daar zijn twee versmalde rijstroken in elke richting.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht grote hinder en raadt de weggebruikers aan om zo veel mogelijk voor alternatieve vervoersmodi te kiezen of goed voorbereid de weg op te gaan. Om aanrijdingen in de staart van de file te voorkomen, wordt er een filedetectiesysteem ingezet.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/gent