Duitser veroordeeld voor vergiftigen babyvoeding
Themabeeld Foto: Getty Images

Een man werd in Duitsland veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf, omdat hij blikken voeding in de supermarkt had vergiftigd. Het ging om voedsel voor baby’s en volwassenen. Hij werd veroordeeld voor poging tot moord en afpersing.

De man (54) gaf toe dat hij vergiftigde blikken in de rekken van verschillende supermarkten in de stad Friedrichshafen had gezet, omdat hij de verkopers wou chanteren. Hij stuurde bedreigende e-mails met de waarschuwing dat hij voedsel in heel Europa zou vergiftigen, tenzij hij 12 miljoen euro kreeg. Zijn advocaat verwierp de aanklacht poging tot moord, maar de rechtbank volgde hem niet.

De beschuldigde zegt dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft, en dat hij alcohol en drugs consumeerde ten tijde van de feiten. De rechtbank veegde die verdediging van tafel, nadat een psychiater concludeerde dat hij wel verantwoordelijk kon worden gesteld voor zijn daden.

Volgens de hoofdaanklager, Peter Vobiller, komt het enkel door geluk, en goed politiewerk, dat er geen kind vergiftigd werd. Er werd volgens de aanklagers voldoende ethyleen glycol, een giftige, kleurloze substantie, aangetroffen in het voedsel om een kind te doden.

De verdediging heeft nog een week tijd om in beroep te gaan.