Van drugshandel verdachte Nederlandse ex-televisiepresentator opgepakt
Frank Masmeijer. Foto: BELGAIMAGE

Frank Masmeijer, de Nederlandse televisiefiguur die in ons land verdacht wordt van drugssmokkel via de Antwerpse haven, is gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt NU.nl en wordt bevestigd door de Nederlandse politie. Masmeijers hoger beroep start volgende maand in Antwerpen.

Frank Masmeijer (57) werd vorig jaar bij verstek veroordeeld voor drugsmokkel, maar werd nu door de Nederlandse politie opgepakt. De voormalige tv-presentator zou aangetroffen zijn in Hotel Princeville aan de A16 bij Breda.

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. De ex-televisiepresentator was op vrije voeten maar niet bij de uitspraak aanwezig toen de rechtbank bepaalde dat hij terug moest naar de gevangenis. Sindsdien is de Belgische politie naar hem op zoek.

Masmeijer ging tegen zijn veroordeling in hoger beroep. De behandeling van het hoger beroep in de drugszaak, met Masmeijer als een van de belangrijkste verdachten, werd uitgesteld en staat nu gepland vanaf 16 november bij het hof van beroep in Antwerpen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.

Bekende Nederlander

De woordvoerder van de Nederlandse politie kon niet zeggen waarom Masmeijer is opgepakt. ‘Daarvoor verwijs ik naar België.’ Ook de Nederlandse advocaat van Masmeijer, Geert-Jan Knoops, kan naar eigen zeggen ‘op dit moment’ niet ingaan op vragen over de arrestatie.

Frank Masmeijer was in de jaren 80 en 90 bekend in Nederland als het gezicht van de Nederlandse zender NCRV. Hij presenteerde er grote showprogramma’s zoals 'De helemaal op je eentje'-show en 'De Holidayshow'. In 1994 kwam hij in opspraak omdat hij vrienden het programma zou hebben helpen winnen.