10.000 euro boete nadat politie moest ingrijpen met traangas in Champions League basket in Charleroi
Foto: BELGA

De Israëlische basketbalclub Hapoel Tel Aviv heeft dinsdag van de Internationale Basketbalfederatie (FIBA) een sanctie opgelegd gekregen na de incidenten tijdens de terugwedstrijd in de eerste voorronde van de Champions League bij Spirou Charleroi, op 24 september. De club kreeg een duel achter gesloten deuren met uitstel, geldig voor een periode van drie jaar, en een boete van 10.000 euro.

Israëlische fans zorgden voor onrust in de Spiroudôme, waardoor het spel een halfuur onderbroken moest worden. De zaal raakte ook beschadigd. De politie moest traangas inzetten om de bezoekende supporters te kalmeren. Twee politieagenten raakten lichtgewond, één fan werd administratief aangehouden.

Spirou won de wedstrijd uiteindelijk met 73-59, hetgeen volstond voor kwalificatie voor de tweede voorronde. De manschappen van Bryan Lynch zouden uiteindelijk sneuvelen in de derde en laatste kwalificatieronde tegen het Spaanse Murcia.

In het vangnet van de FIBA Europe Cup verloren de Carolo’s hun eerste ontmoeting in groep C tegen het Turkse Pinar Karsiyaka. Woensdag wacht een nieuw duel met een Turkse tegenstander, Istanbul BBSK.