Belliardtunnel terug open, maar zware avondspits verwacht
Foto: Fred Debrock
Er zijn dinsdagavond nog steeds zware verkeersproblemen voor wie Brussel wil uitrijden, ook al is de Belliardtunnel intussen terug open. Er staan lange files in de Belliardstraat en de straten daarrond, meldt Brussel Mobiliteit.

De Belliardtunnel was bijna de hele dag lang dicht door een probleem met de ventilatie. Daardoor is het nog steeds lang aanschuiven in de Belliardstraat, Kortenberglaan, IJzerlaan en de straten in de omgeving, vooral voor de automobilisten die Brussel uit willen rijden richting de E40 naar Leuven. Ook op de Brusselse kleine ring is het lang aanschuiven richting Wetstraat en Belliardstraat. Hoe lang de problemen nog aanhouden, kan Brussel Mobiliteit niet zeggen.

Er waren dinsdagochtend ook al problemen in de Brusselse Reyers-Centrumtunnel. Door een 'uitgelopen nachtelijke onderhoudsinterventie' was de tunnel vanmorgen in volle ochtendspits gesloten. Hij ging pas om 10.45 uur opnieuw open. De technici raakten niet snel ter plaatse, aangezien ze zelf in de file stonden.

De tunnel werd gesloten omdat er een probleem was met de camerabewaking in de Reyers-Centrumtunnel. De camera's werkten niet meer nadat de elektriciteit werd afgesloten bij de werken in de Montgomerytunnel en Meisertunnel. De camera's zijn cruciaal omdat ze de veiligheid in de tunnel garanderen. Zolang het cameraprobleem niet opgelost was, kon de tunnel niet opengesteld worden.

Op het 'hoogtepunt' van de file was er sprake van meer dan een uur tijdsverlies. Ook de Leuvensesteenweg en de omliggende straten waren snel verzadigd. Als klap op de vuurpijl werd omstreeks 9.00 uur de Belliardtunnel gesloten door een probleem met de ventilatie.