Iedereen zondag welkom in Zoniënwoud
Foto: Photo News

Wie zondag nog geen plannen heeft, kan op ontdekking de grootste groene Brusselse long. In het kader van de tweede editie van de Dag van het Zoniënwoud worden vijftig activiteiten georganiseerd.

‘Iedereen actief voor het woud’, dat is het thema van de tweede editie van de Dag van het Zoniënwoud, dat vorig jaar nog 5.000 bezoekers naar het bos lokte.

Zondag 21 oktober worden, van 10 tot 17 uur, worden meer dan 50 activiteiten voorgesteld, aan de zes toegangspoorten van het bos, op de kruising van drie gewesten.

Het publiek kan nieuwe plekken in het bos ontdekken, onder begeleiding van bekwame gidsen, zoals boswachters, natuurmensen, ornithologen, historici en andere bosliefhebbers.

Een paar voorbeelden zijn het ecoduct van de Groenendaalse Poort, het ecoduct over de spoorlijn 161 (bruggen die ervoor zorgen dat het wild veilig de wegen kan oversteken) of het beroemde Arboretum van Tervuren dat dankzij het beheer van de Koninklijke Schenking boomsoorten van over de hele wereld verzamelt.

Vanuit de toegangspoort Terhulpen (ingang via de Brusselsesteenweg) is het bovendien mogelijk om de integrale bosreservaten te bezoeken, die nu geklasseerd zijn als Unescowerelderfgoed.

Het zenuwcentrum van het evenement bevindt zich in het Rood Klooster.

Het gebruik van het openbaar vervoer of de fiets wordt sterk aanbevolen. Het is ook sterk aan te raden om goede schoenen en geschikte kleding aan te trekken.