Edward Theuns heeft ‘oude’ nieuwe werkgever: Gentenaar keert terug naar Trek-Segafredo
Foto: BELGA

Edward Theuns heeft zijn nieuwe werkgever bekendgemaakt. De Gentenaar rijdt het komende seizoen voor Trek-Segafredo, het team dat hij vorige winter verruilde voor Team Sunweb.

Theuns liet afgelopen week in onderling overleg zijn contract bij Team Sunweb ontbinden. De klassieke specialist had nog een lopende verbintenis voor volgend seizoen maar een "verschil in visie" deed beide partijen besluiten dat het beter was om uit elkaar te gaan.  Theuns doelde daarmee op de intensieve wetenschappelijke begeleiding bij Sunweb en het gebrek aan vrijheid.

LEES OOK. Jan Bakelants heeft met Team Sunweb een nieuwe ploeg, Edward Theuns vertrekt ondanks lopend contract

De 27-jarige Gentenaar zal bij Trek vooral in de voorjaarsklassiekers worden uitgespeeld waar hij samen Degenkolb, Stuyven, Felline en Pedersen een sterk voorjaarsblok zal vormen. Hij vindt er ook zijn vriendin Lien Crapoen terug die er mee de public relations verzorgt.

Algemeen manager Luca Guercilena verklaarde de terugkeer van Theuns bij Trek-Segafredo. "Edward is altijd een solide renner geweest, die ons in het verleden enkele overwinningen heeft geschonken. We zijn er zeker van dat hij dat zal herhalen. Edward wordt opnieuw één van de pijlers van onze groep voor de klassiekers. Het is een complete renner, die zowel op als naast fiets blij verwelkomd zal worden door de rest van het team."

Theuns debuteerde in 2014 op het hoogste niveau bij Topsport Vlaanderen-Baloise. In 2016 verhuisde de snelle Oost-Vlaming naar Trek-Segafredo. Op zijn erelijst staan onder meer ritzeges in de Ronde van België (2016), de BinckBank Tour en de Ronde van Turkije (beiden 2017).