Sky trekt Italiaanse hardrijder en Ecuadoriaans toptalent van Quick Step aan
Foto: Photo News

Team Sky heeft vrijdag de komst van Filippo Ganna wereldkundig gemaakt. De 22-jarige Italiaan komt over van UAE Emirates. Zijn contractduur bij de Britse WorldTour-formatie werd niet bekendgemaakt. ook de Ecuadoriaanse youngster Jhonatan Narváez komt over van Quick-Step Floors, waar hij pas sinds dit seizoen actief was.

Ganna maakte in januari 2017 zijn profdebuut bij Emirates. Het jaar voordien had de Piemontees bij de beloften onder meer Parijs-Roubaix en het Italiaans kampioenschap tijdrijden op zijn naam geschreven. Als prof kon Ganna op de weg voorlopig nog weinig potten breken, al verraste hij twee weken geleden wel met een tweede plaats in het nationaal kampioenschap tijdrijden, na winnaar Gianni Moscon (ook Sky). Op de baan veroverde hij dit voorjaar op het WK in Apeldoorn goud in de individuele achtervolging.

Ganna laat op de website van Sky weten volgend jaar te mikken op de voorjaarsklassiekers. “Dit seizoen reed ik voor het eerst de Vlaamse voorjaarswedstrijden en dat viel mee. Het is een terrein waarop ik me verder wil focussen en bijleren. Ik hoop op een dag voorin mee te strijden in die races.”

Narváez verlaat Patrick Lefevere al na één jaar

Sky trekt Italiaanse hardrijder en Ecuadoriaans toptalent van Quick Step aan
Foto: Photo News

Ook de Ecuadoriaanse youngster Jhonatan Narváez rijdt in 2019 voor Team Sky. De 21-jarige Narváez komt over van Quick-Step Floors, waar hij sinds dit seizoen actief is.

“Ik kijk uit naar de samenwerking met het team en zal met 100% inzetten zodat ik me kan blijven ontwikkelen”, reageerde de aanwinst. “Ik zie mezelf als een soort van allrounder en mijn doel voor komend seizoen is de ploeg helpen en wedstrijden winnen. Ik weet dat het een plezier zal worden voor Sky te rijden, met al zijn grote namen die al veel bereikt hebben en een sterke groep van Latijns-Amerikaanse renners.”

Narváez eindigde dit jaar in de Ronde van Wallonië als vijfde en hij finishte in de Drôme Classic als tweede. In 2017 pakte hij de eindzege in het Circuit des Ardennes en werd hij Ecuadoriaans kampioen op de weg.