Wout van Aert is tweede plaatsen beu: “Ik mik volop op eerste zege in Ardooie, met of zonder Van der Poel”
Foto: Photo News

Donderdag vindt in het West-Vlaamse Ardooie de 24e editie van de Kermiscross plaats. De winnaar van de twee laatste edities, Wout van Aert, start als de uitgesproken topfavoriet. Dit ook door de afwezigheid van Mathieu van der Poel.

LEES OOK. Van Aert: “Veldritkalender moet dringend herbekeken worden”

Het parcours op en rond de Stationsstraat, ook gekend als aankomstzone van een etappe in de BinckBank Tour, is 2.850 meter lang waarvan er 2.030 meter loopt over weidegrond. Vorig jaar ging de zege naar Wout van Aert. Hij haalde het afgescheiden. Toon Aerts werd tweede voor Michael Vanthourenhout.

De wereldkampioen boekte toen zijn eerste zege van het nieuwe seizoen en ook nu staat hij nog steeds droog. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel in Ardooie kan de Lillenaar misschien de nul van het bord vegen. Hij zal er wel moeten opboksen tegen onder andere Toon Aerts, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt.

“Ik heb reeds zes tweede plaatsen achter mijn naam staan en dus mik ik volop op die eerste zege. Ook vorig jaar was dat in Ardooie het geval”, stelde Wout van Aert. “Het klopt dat Mathieu van der Poel er niet bij is, maar winnen is winnen. Trouwens, ook Toon Aerts vindt in Ardooie wel een parcours dat in zijn mogelijkheden past. En als Michael Vanthourenhout zijn dagje heeft, wordt ook hij een belangrijke concurrent. Ik zal de zege niet zomaar cadeau krijgen.”

De wedstrijd voor vrouwen elite is ondertussen aan zijn vierde uitgave toe. De eerste editie was weggelegd voor Thalitha de Jong. Sanne Cant won in 2016 en Katherine Compton pakte de bloemen in 2017. Deze twee laatstgenoemde vrouwen kruisen ook nu weer de degens samen met onder andere Loes Sels en Ellen Van Loy.