Fraudeonderzoek Belgisch voetbal: advocaten reageren met onbegrip op beslissing federaal parket
Foto: Photo News

Advocaat Sven Mary is verbolgen dat makelaar Karim Mejjati veertien dagen langer in de gevangenis moet blijven, omdat het federaal parket beroep heeft aangetekend tegen de beslissing van de Tongerse raadkamer om vier verdachten met een enkelband naar huis te sturen. Nathalie Buisseret die optreedt voor Maria Bolgojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, wil niet reageren op de beslissing van het federaal parket.

Het federaal parket tekende woensdagmiddag beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer van Tongeren om vier verdachten in het dossier van de voetbalfraude onder elektronisch toezicht te plaatsen. Het gaat om de spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoksi, om Maria Bolgojevska en om Thierry Steemans, de financieel directeur van voetbalclub KV Mechelen. Door het beroep moeten de vier verdachten nog twee weken in de cel blijven.

“De eenvoud waarmee het parket hoger beroep aantekent, toont aan hoe weinig begrip men heeft met betrekking tot de wet op voorlopige hechtenis en de alternatieven die deze wet biedt”, aldus Sven Mary in een reactie aan Het Laatste Nieuws.

Eerder op de dag had ook advocaat Bert Partoens kritiek geuit op het beroep dat door het federaal parket werd ingediend. Hij vindt dat zijn cliënt, financieel directeur Steemans van KV Mechelen, zijn verdediging niet vanuit de gevangenis moet voeren.