Gilles Simon is eerste kwartfinalist op European Open in Antwerpen

De Fransman Gilles Simon (ATP 32) heeft zich als eerste speler geplaatst voor de kwartfinales van het European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).

Het vijfde reekshoofd versloeg in zijn wedstrijd van de tweede ronde in de Lotto Arena de Amerikaan MacKenzie McDonald (ATP 84). Het werd twee keer 6-1 na 1 uur en 3 minuten. In de kwartfinales neemt de 33-jarige Simon het op tegen de Argentijn Diego Schwartzmann (ATP 17), het tweede reekshoofd, of de winnaar van het duel tussen de Brit Cameron Norrie (ATP 87) en de de Spaanse qualifier Marcel Granollers (ATP 95).

Intussen is ook een tweede kwartfinalist bekend. De Duitser Jan-Lennard Stuf was in drie sets de betere van de Spanjaard Feliciano Lopez. Hij neemt het in zijn kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Gasquet en de Tsjech Vesely.

In een wedstrijd van de eerste ronde tenslotte haalde ‘lucky loser’ Salvatore Caruso het van de Indiër Yuki Bhambri. In zijn achtste finale neemt Caruso het op tegen de Wit-Rus Ivashka.