In de NBA stonden dinsdagnacht (Belgische tijd) de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen op het programma. Uittredend kampioen Golden State haalde het voor eigen publiek met 108-100 van Oklahoma City. Boston, beschouwd als één van de belangrijkste uitdagers van de Warriors, was thuis met 105-87 een maat te groot voor Philadelphia.

Stephen Curry was meteen op de afspraak bij Golden State. De 30-jarige sterspeler van het topteam uit het Californische Oakland werd topschutter met 32 punten. Hij deelde ook negen assists uit en plukte acht rebounds. Teamgenoot Kevin Durant was goed voor 27 punten, acht rebounds en zes assists.

Bij de bezoekers nog geen spoor van sterkhouder Russell Westbrook. Die werd midden september geopereerd aan de knie en is nog niet fit. In zijn afwezigheid nam Paul George het voortouw bij de Thunder. Hij maakte 27 punten, zes meer dan de Duitser Dennis Schröder.

Jayson Tatum loodts Boston naar zege

Door het veelbesproken vertrek van LeBron James naar de LA Lakers is Boston dit seizoen, meer dan Cleveland, dé favoriet in de Eastern Conference. De Celtics begonnen alvast goed aan de nieuwe competitie met een 105-87 overwinning tegen de 76ers uit Philadelphia. Jayson Tatum maakte voor de thuisploeg het verschil met 23 punten (en negen rebounds). Kyrie Irving had zijn dagje niet en bleef steken op 7 punten.

Joel Embiid scoorde 23 punten voor de Sixers.

Uitslagen:

Boston - Philadelphia 105-87

Golden State - Oklahoma City 108-100

Programma van woensdag:

Charlotte - Milwaukee

Detroit - Brooklyn

Indiana - Memphis

Orlando - Miami

New York - Atlanta

Toronto - Cleveland

Houston - New Orleans

San Antonio - Minnesota

Sacramento - Utah

Phoenix - Dallas

LA Clippers - Denver