Pech blijft Stoffel Vandoorne achtervolgen bij debuut in Formule E: technische problemen
Foto: EPA-EFE

Stoffel Vandoorne maakte maandag bekend dat hij volgend seizoen voor het Duitse HWA Racelab (Mercedes) in de Formule E zal uitkomen en kroop dinsdag al een eerste keer achter het stuur van zijn nieuwe bolide. De 26-jarige West-Vlaming ging voor zijn nieuwe werkgever testen in het Spaanse Valencia. Dat ging niet zoals gepland.

Door technische problemen kon de Belg in de namiddag niet op het circuit komen en in de ochtendsessie had hij pas de negentiende tijd neergezet. Jérôme d’Ambrosio, die maandag zijn overstap naar de Indiase topstal Mahindra Racing aankondigde, bracht het er beter vanaf. Met 1:17.987 zette hij de zesde tijd neer. De Brit Alexander Sims (BMW i Andretti Motorsport) was met 1:17.553 het snelst.

Dinsdag dertiende tijd, d’Ambrosio is derde

Op de tweede testdag tekende Stoffel Vandoorne woensdag op het circuit van Valencia voor de dertiende tijd in de ochtendsessie.
De West-Vlaming noteerde 1:18.032 en was daarmee 1.055 trager dan de Portugees Antonio Felix Da Costa (BMW i Andretti Motorsport). Vandoorne was wel sneller dan zijn Britse teamgenoot Gary Paffett (1:19.382).