Rode Duivels geraken niet verder dan gelijkspel tegen Nederland
Foto: BELGA

De Rode Duivels hebben vanavond gelijkgespeeld in de oefeninterland tegen Nederland. Het werd 1-1. De nationale ploeg stond niet op volle sterkte.

Gehoopt op een avond voetbal op het scherp van de snee? Dan zat u bij België-Nederland aan het foute adres. De Rode Duivels begonnen vurig en Dries Mertens scoorde binnen de vijf minuten de 1-0. Daarna volgden nog enkele kansen ... en de grote leegte.

Waren de vele wissels - Mignolet, Boyata, Denayer, Castagne, Thorgan Hazard en Chadli startten - van Roberto Martinez de oorzaak voor de slappe kost? Of hadden de Duivels er gewoon geen zin in? Feit is dat Nederland na zo’n 20 minuten de zaken overnam en opnieuw langszij kwam: Castagne - een van de vele nieuwelingen tegenover de match tegen Zwitserland - gaf zowat de slechtste pass uit zijn carrière. Oranje liet de buitenkans niet liggen: Depay vond de vrijstaande Danjuma en de Club Brugge-speler trapte de bal simpel voorbij Mignolet.

Even later stond het zelfs bijna 1-2: Promes sneed naar binnen en trapte staalhard op de paal. Het was zowat het laatste hoogtepunt van de eerste helft, die met elke baltoets slordiger werd.

De tweede helft bracht weinig beterschap voor de Belgen: de voor Lukaku ingevallen Batshuayi was na enkele seconden al bijna goed voor de 2-1 en kon daarna ook nog eens gevaarlijk koppen, maar kreeg verder ook weinig klaar. En Nederland? Dat was al lang blij met de 1-1 én was enkele keren zelfs nog dicht bij de onverhoopte 1-2. Zo kreeg Simon Mignolet de kans om nog even te bewijzen dat ook hij een prima doelman is.

Opvallend wel: het is intussen al van 1997 geleden dat Nederland nog eens won van de Rode Duivels.