Titelverdediger Tsonga zwoegt, Nederlander Haase moet afdruipen op European Open in Antwerpen
Foto: AFP

Gilles Simon (ATP 32) heeft zich dinsdag zonder grote problemen geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). De Fransman, vijfde reekshoofd, klopte in de eerste ronde de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP 150) in twee sets: 6-0 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 3 minuten.

In de tweede ronde wacht Mackenzie McDonald (ATP 84). De Amerikaan versloeg in zijn opener de Chileen Nicolas Jarry (ATP 43) in 6-1 en 7-6 (10/8).

Voor Robin Haase, het achtste reekshoofd, zit het toernooi er al op. De Nederlander verloor in de eerste ronde van de Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP 97) in twee sets: 7-6 (7/5) en 7-6 (10/8). Ivashka, een qualifier, treft in de tweede ronde de Indiër Yuki Bhambri (ATP 100) of de Italiaan Salvatore Caruso (ATP 167).

Titelverdediger Tsonga moet zwoegen om Pella te kloppen

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro).

De Franse titelverdediger klopte in de eerste ronde in de Lotto Arena de Argentijn Guido Pella (ATP 65) in drie sets: 7-5, 5-7 en 7-6 (7/5). Tsonga had een taaie klant aan Pella en moest 2 uur en 19 minuten zwoegen om hem te kloppen.

"Was een zwaar, maar ook heel leuk duel"

Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) kreeg de kwalificatie voor de tweede ronde van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro) niet cadeau. De Franse titelverdediger klopte de Argentijn Guido Pella (ATP 65) na een uitputtingsslag in drie sets (7-5, 5-7 en 7-6 (7/5)). "Het was een fysiek heel zware partij", reageerde Tsonga.

"Het voelt super om hier te winnen", vertelde de Fransman. "Het was een fysiek lastige, maar wel heel plezante wedstrijd om te tennissen. Deze zege goet echt deugd. Ik hoop op deze weg verder te gaan."

Tsonga ontmoet in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen Gaël Monfils (ATP 38) en Ruben Bemelmans (ATP 110). "Beide spelers ken ik goed. Vorig jaar speelde ik hier nog tegen Ruben in Antwerpen en won ik, maar nu zal het, als ik hem tref, een andere partij zijn. Ook Gaël heeft geen geheimen voor mij, we tennissen al samen van toen we kind waren. Het wordt sowieso opnieuw een zware match. Ik probeerde daarom vandaag ook al wat energie te sparen." .