RECEPT. Quinoataart met geitenkaas en verse vijgen
Foto: borgerhoff & lamberigts

Sandra Bekkari heeft een vijfde boek uit in haar populaire ‘Nooit meer diëten’-reeks, uitgegeven bij Borgerhoff en Lamberigts, met zestig nieuwe recepten. Dit glutenvrije recept is alvast een voorsmaakje.

INGREDIËNTEN (1 taart voor 4 personen)

Voor de bodem:
150 g quinoa tricolore
300 ml groentebouillon
70 g pecorino, geraspt
1 groot ei (large)
springvorm Ø 23 cm
boter of kokosolie om vorm in te vetten

Voor de vulling:
2 grote eieren
100 g zachte geitenkaas
30 g + 15 g pecorino, geraspt
100 g jonge spinazie
1 à 2 verse vijgen, in plakjes van ó cm

Voor de afwerking:
1 handvol rucola
geroosterde walnoten

BEREIDING

1. Kook de quinoa 12 minuten in groentebouillon en laat afkoelen. Mix de quinoa met de pecorinokaas, het ei, een snufje zeezout.

2. Smeer de taartvorm goed in met boter of kokosolie, of beleg met bakpapier. Doe het beslag in de taartvorm, druk goed aan en zorg dat de boorden wat rechtop staan. Plaats 20 minuten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de bodem 20 à 25 minuten in de oven.

4. Voor de vulling: meng de eieren met de geitenkaas, 30 g pecorinokaas en klop tot een luchtige massa. Kruid met zwarte peper en een snufje zeezout.

5. Laat de spinazie slinken in een pan met wat olijfolie. Duw goed door een zeef om het meeste vocht te verwijderen.

6. Vul de voorgebakken bodem met het mengsel van ei en kaas, de spinazie en beleg met de vijgen. Werk af met wat pecorinokaas. Bak nog 20 minuten in de oven.