Versace en Chanel verhuizen naar New York
Foto: Isopix
We hebben de modeweken nog maar net achter de kiezen, maar de labels zijn al bezig hun volgende catwalkshow te plannen. En daarbij valt op dat New York een grote aantrekkingskracht heeft.

Zowel Versace als Chanel vliegen begin december hun teams over de Atlantische Oceaan, naar de Big Apple.

Versace zal er op 2 december zijn pre-fall collectie presenteren. Die datum is niet toevallig gekozen, het is de verjaardag van Gianni, de overleden broer van Donatella en oprichter van het Italiaanse modehuis. De beslissing om de show in New York te houden, dateert volgens modevakblad WWD al van voor de overname door de Amerikaanse holding van Michael Kors.

Ook Karl Lagerfeld strijkt binnenkort neer in New York, voor de jaarlijkse show rond de Métiers d'art van het modehuis, 'ambachten' gelinkt aan oud vakmanschap dat nog steeds uitgeoefend wordt in diverse ateliers, in Parijs en daarbuiten. Voor die catwalkshow wijkt hij uit naar het Metropolitan Museum of Art, aan Central Park.

Maar niet alleen New York is populair, ook Tokio doet het goed. Zo trekt zowel Valentino als Dior eind november naar de Japanse hoofdstad. Kim Jones zal er dan de eerste pre-fall voor mannen van Dior presenteren.