Sam Bennett heeft de laatste etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De snelle man van BORA-hansgrohe deed het ditmaal niet in de spurt, maar met een late aanval op anderhalve kilometer van de streep. In het peloton spurtte Prades naar de tweede plek voor Drucker, waardoor de Spanjaard van Euskadi-Murias de eindzege pakte. Voor Quick Step Floors volgde er dus nog geen 72e zege.

De zesde en laatste etappe van de Ronde van Turkije voerde het peloton tijdens 166 kilometer van Bursa naar Istanboel. Met Preben Van Hecke en Louis Vervaeke schoven twee Belgen mee met een vlucht van eerst drie en later acht renners. Vervaeke was de laatste van de acht die werd teruggegrepen, op 6,5 km van de finish.

De streep lag getrokken vlakbij de Blauwe Moskee en de Aya Sofia, bovenop een smalle, technische helling. Tweevoudig sprintwinnaar Bennett speelde op de verrassing door aan de voet weg te springen uit het peloton. Zdenek Stybar ging in de achtervolging maar waaide terug naar het peloton, Bennett werkte een geruststellende voorsprong uit en had op de streep alle tijd om zijn derde ritzege te vieren. Christophe Noppe was de snelste Belg op plaats 12.

Voor het eindklassement was het rekenen geblazen, want Prades won de sprint voor de tweede plek en veroverde zo zes bonificatieseconden. En zo kwam hij in het eindklassement in dezelfde tijd te staan als de Kazakse leider Alexey Lutsenko, die de koninginnenetappe had gewonnen. Dankzij zijn betere resultaten tijdens de zes ritten duidden de reglementen de 31-jarige Spanjaard als eindwinnaar aan voor Lutsenko. De Australiër Nathan Haas is derde in de eindstand.