Moreno Moser ruilt Astana voor Nippo - Vini Fantini
Foto: Photo News

De Italiaanse renner Moreno Moser zet zijn carrière in 2019 verder bij Nippo - Vini Fantini. Op zijn 27e moet hij bij de Italiaans-Japanse procontinentale formatie zijn landgenoot Damiano Cunego als uithangbord vervangen. De ex-winnaar van de Giro en de Ronde van Lombardije (3x) zette een punt achter zijn carrière.

“Nu de loopbaan van een groot kampioen als Damiano Cunego voorbij is, hebben we met Moreno een nieuw symbool gevonden”, zegt ploegmanager Francesco Pelosi. “Hij is nog vrij jong en moet bij ons kopman worden naast Marco Canola en Juan José Lobato.”

Moreno Moser komt over van Astana, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Daarvoor droeg hij het shirt van Cannondale.

De Italiaan telt acht profzeges op zijn erelijst. Dit jaar zegevierde hij, voor de tweede keer, in de Trofeo Laigueglia. In zijn topseizoen 2012 won Moser, naast een eerste keer Trofeo Laigueglia, twee ritten en het eindklassement in de Ronde van Polen en Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Een jaar later bleef hij Peter Sagan voor in de Strade Bianchi. In 2015 volgde nog een ritzege in de Ronde van Oostenrijk, in 2016 brons in de EK-tijdrit (na Castroviejo en Campenaerts).

# Belga context ## Related picture(s) [CYCLING - EUROPEAN - ROAD - CHAMPIONSHIPS]

## Related link(s) [link naar bericht op website Nippo Vini Fa...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)