Philippe Geubels maakt humoristische quiz over gezondheid
Foto: Lies Willaert

‘Is er een dokter in de zaal?’ Dat is de titel van een humoristische panelquiz over onze gezondheid. Philippe Geubels is de gastheer. In de lente van volgend jaar komt het programma op Eén.

In de quiz gaat Geubels samen met vier bekende panelleden in diverse rondes op zoek naar antwoorden op allerlei gezondheidsvragen, serieuze en luchtige. Ze zullen zich buigen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van nieuwe medicijnen tot vergeten groenten.

De panelleden proberen de vragen correct te beantwoorden al moet de uitzending vooral op de lachspieren werken. En als niemand het nog zeker weet, dan kunnen ze altijd die ultieme vraag stellen: ‘is er een dokter in de zaal?’ En ja, dat blijkt ook het geval te zijn, voorspelt de VRT.

‘Iedereen is bezig met gezondheid, maar we hebben er ook allemaal ons eigen idee over’, zegt Philippe Geubels. ‘Dat leek me een heel interessant vertrekpunt voor een quiz. Wie weet wat leer ik nog bij?’

Voor het programma werken de VRT en producent Pretpraters samen met RTL. Er komt immers ook een Nederlandse versie van de quiz met Philippe Geubels als presentator en in hetzelfde decor, maar met Nederlandse panelleden.

Ondertussen zijn ook de opnames van de komische fictiereeks Geub volop aan de gang. Ook die reeks met Philippe Geubels zal zowel op Eén als op RTL Nederland te zien. Geub wordt gemaakt door Woestijnvis en in Nederland gecoproduceerd door Pretpraters NL Producties.