Onder de twintig slachtoffers die zaterdag vielen bij de crash van een limousine in de Verenigde Staten zijn twee gehuwde echtparen, vier zussen uit een van de families en twee broers uit een andere familie. De slachtoffers waren onderweg naar een verjaardagsfeest, zo melden Amerikaanse media maandag.

Een van de omgekomen koppels was pas vijf maanden geleden getrouwd. Samen met vijftien anderen reden ze in een limousine naar een brouwerij in de staat New York voor een verjaardagsfeest. Het voertuig reed echter voorbij een snelwegkruising zonder te stoppen, zo blijkt uit onderzoek van de politie en de National Transportation Safety Board (NTSB).

Daarna botste de limousine tegen een leeg, geparkeerd voertuig en twee voetgangers, vooraleer in een ravijn naar beneden te storten.

De zeventien passagiers, de chauffeur van de limousine en de twee voetgangers kwamen daarbij om het leven.

Dodelijkste ongeval sinds 2009

In gesprek met The New York Times beschrijft een ooggetuige hoe de limousine met bijna honderd kilometer per uur van de helling kwam. ‘Ik wil de scène niet beschrijven. Het is niet iets waarover ik wil denken.’

Op een persconferentie zei Robert Sumwalt, de voorzitter van de NTSB, zondag dat het het dodelijkste ongeval is  in de staat New York sinds een vliegtuigcrash in 2009. Daarbij kwamen toen 49 mensen om het leven.