CD&V-voorzitter Beke strikt premier voor verkiezingscampagne
Foto: Isopix
In een filmpje op Twitter noemt premier Charles Michel (MR) Wouter Beke 'een goede vriend' en prijst hij de snelle heropstanding van Limburg na de sluiting van Ford Genk.

CD&V-voorzitter Beke zette het filmpje op Twitter zelf in de markt onder de noemer 'Charles koestert Limburg', begeleid door de foto's van de CD&V-kandidaten voor de provincieraad. Beke zelf is bij de provincieraadsverkiezingen lijstduwer in de kiesomschrijving Maaseik. 

De uitgesproken steun van premier Charles Michel (MR) is niet onschuldig aangezien het behoud van de provincie een belangrijk verkiezingsthema is in Limburg. ‘Wie onze provincie weg wil, moet vooral op de N-VA stemmen’, schilderde CD&V-voorzitter Wouter Beke zijn collega’s van de N-VA eerder al af als slechte Limburgers.

Michel bevestigt in het filmpje ook nogmaals de goede band met de CD&V-voorzitter door te stellen dat hij 'een paar jaar geleden samen met Wouter vaststelde dat er na de communautaire problemen in het land nood was aan een socio-economische hervorming'.