Thibaut Courtois maakt kans op nieuwe trofee, vier Rode Duivels mogen hopen op plekje in het wereldelftal
Foto: BELGA

Maandag worden in Londen The Best FIFA Football Awards uitgereikt. Thibaut Courtois, die afgelopen zomer het WK in Rusland verliet met de titel van beste doelman, is een van de drie kanshebbers om de prijs van keeper van het jaar in de wacht te slepen.

Courtois, die deze zomer Chelsea verliet voor Real Madrid, heeft als concurrenten de Franse wereldkampioen Hugo Lloris (Tottenham) en de Deen Kasper Schmeichel (Leicester). De 26-jarige Limburger hield het afgelopen seizoen met Chelsea vijftien keer de nul in de Premier League en was op het WK een van de Belgische uitblinkers. Courtois en co verlieten Rusland met een historische bronzen medaille.

De Wereldvoetbalbond maakt tijdens de ceremonie, in samenwerking met spelersvakbond FIFPro, ook de FIFA FIFPro World 11 bekend, het wereldelftal van afgelopen seizoen. Ook hier is Courtois een van de vijf genomineerde doelmannen. In de 55-koppige voorselectie zijn met Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea) en Romelu Lukaku (Manchester United) nog drie andere Rode Duivels opgenomen. Nooit eerder haalde een Belg het team.