Vier jaar cel geëist tegen Mohamed Abdeslam
Foto: Photo News

Het openbaar ministerie heeft woensdag voor de correctionele rechtbank van Brussel vier jaar cel geëist tegen Mohamed Abdeslam voor de overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek die op 23 januari zowat 70.000 euro naar de bank brachten. Volgens het OM is de buit nog steeds in handen van de broer van Brahim en Salah Abdeslam.

In dezelfde zaak staan ook twee medeplichtigen terecht. De procureur eiste twee jaar cel, eventueel met uitstel, tegen Youssef B., een van de beste vrienden van Abdeslam. Tegen Pierre-Raphaël C., een van zijn voormalige collega’s bij de gemeente, werd 30 maanden geëist, eventueel met uitstel.

Mohamed Abdeslam gaf eerder toe dat hij achter de overval zat, samen met Pierre-Raphaël C. en Youssef B. Die twee laatste echter ontkennen en zeggen dat ze op geen enkele manier hebben meegewerkt aan de diefstal.

Op 23 januari van dit jaar werden drie ambtenaren van Molenbeek overvallen toen ze een som van bijna 70.000 euro gingen binnenbrengen bij een bank op het IJzerplein. Een individu, gewapend met een mes, eiste het geld op en sloeg op de vlucht met de buit. Een maand later werden vier personen opgepakt, onder wie ook Mohamed Abdeslam, die in het verleden voor het gemeentebestuur van Molenbeek had gewerkt en op de hoogte was van regelmatige geldtransporten.

In juni gaf hij toe een rol als bemiddelaar en als chauffeur te hebben gespeeld. Hij zou geïnformeerd zijn door Pierre-Raphaël C., een ambtenaar, dat een aanzienlijke som geld naar de bank zou worden gebracht, en liet dit weten aan Youssef B. Hij zou de overval hebben uitgevoerd, terwijl een ex-vriendin van Mohamed Abdeslam en Pierre-Raphaël C. het geld transporteerden.