Man aangehouden voor poging tot doodslag na aanval op agent
Foto: Photo News

De man die maandag een agent probeerde neer te steken aan het Maximiliaanpark is aangehouden voor poging tot doodslag, meldt het Brusselse parket.

Toen agenten van de Brusselse lokale politie maandag een controleactie uitvoerden in de omgeving van het Maximiliaanpark, stootten zij op een man die lag te slapen. Toen ze hem wakker maakten en vroegen te vertrekken, keerde de man zich tegen hen en toonde hij een mes.

Nadat de politie pepperspray had gebruikt, viel hij één van de agenten aan. Die raakte daarbij lichtgewond aan het hoofd. Een andere agent opende daarop het vuur en vuurde drie schoten af. De man werd in de borst en het been getroffen en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Woensdag werd besloten hem aan te houden voor poging tot doodslag.

De verdachte is een 43-jarige Belg van Egyptische origine. Hij heeft een referentieadres bij het OCMW en is naar alle waarschijnlijkheid dakloos. Het gaat dus niet om een transmigrant of een man zonder geldige verblijfsdocumenten, zoals in eerste instantie werd gedacht. Bij het schietincident raakte hij zwaargewond, maar zijn toestand is intussen gestabiliseerd.