Van veeboer tot katoenplukker
Foto: rr

Drie kaskrakers van films op uw televisie vanavond. Of u kunt kijken naar kinderen die zingen.

1. RUNDSKOP

Caz 20.40-22.55 uur

Matthias Schoenaerts is aangrijpend als Jacky Vanmarsenille, de jonge veeboer die de demonen uit zijn verleden moet bestrijden op het moment dat de moord op een veekeurder hem onder de aandacht van de politie brengt.

2. THE GAME

Eén 23.30-1.30 uur

Michael Douglas is een gehaaide zakenman die in een levensecht spel terechtkomt. En in een beklijvende thriller.

3. THE VOICE KIDS

VTM 20.40-22.30 uur

Gers Pardoel zit op één stoel, de K3’tjes delen er één. Dat maakt de kinderen van The voice kids erg gelukkig. We raden dit programma niet per se aan, we waarschuwen mensen met kinderen er gewoon graag even voor: u hangt eraan voor de komende weken.

4. WALK THE LINE

Canvas 21.20-23.35 uur

Dit is het verhaal van Johnny Cash. Zijn muziek veranderde de wereld en hij groeide uit tot een waar icoon. Johnny Cash werd niet geboren als countrylegende. Eerst plukte hij katoen, ging als verkoper van deur tot deur en zat bij de luchtmacht. Maar wanneer hij de Sun Studios in Memphis binnenstapte, veranderde zijn leven voorgoed. Zijn unieke stem maakte van hem een ster. Hij tourde door Amerika met legendarische namen als Elvis Presley, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis. Maar op het hoogtepunt van zijn roem, dreigde de ster ten onder te gaan aan zijn destructieve levensstijl en drugsverslaving. Pas wanneer hij June Carter, de vrouw van zijn leven, ontmoette, leerde Johnny de fijne grens tussen grootsheid en ondergang te bewandelen.