Te weinig zwarte leerlingen? Daar is Photoshop voor
Foto: Photo News

Op een promotiefoto van de Emile-Cohl-school in het Franse Lyon zijn een aantal blanke leerlingen vervangen door zwarte gezichten. De tekenschool wijst met een beschuldigende vinger naar het communicatiebureau dat de campagne uitwerkte.

Op sociale media postten leerlingen van de tekenschool Emile-Cohl in Lyon de afgelopen dagen duidelijk bewerkte klasfoto’s die ze op het internet ontdekten. Daarop zijn sommige blanke leerlingen weggeknipt en vervangen door zwarte gezichten, bij andere werd de huidskleur donkerder gemaakt.

De school zegt zelf ook verrast te zijn door de beelden. ‘We hebben nooit de bedoeling gehad om de realiteit aan te passen’, verklaarde een woordvoerder van Emile-Cohl aan het Franse persagentschap AFP. De ‘choquerende’ bewerkingen zijn volgens de school afkomstig van een communicatiebureau dat gevraagd werd een promotiesite te ontwerpen voor de Verenigde Staten. Daar wil de school binnen dit en twee jaar een afdeling openen.

Ondertussen heeft de school de betreffende site offline gehaald en en werd het contract met het communicatiebureau stopgezet. Emile-Cohl heeft zich verontschuldigd bij de betrokken personen.