Zeven gewonden na steekpartij in Parijs
Foto: AFP

Zeven personen zijn zondagavond in Parijs gewond geraakt, waarvan vier zwaargewond, nadat ze aangevallen zijn door een man die gewapend was met een mes en een ijzeren staaf. De verdachte is opgepakt. Dat zeggen verschillende bronnen.

De feiten deden zich voor iets voor 23 uur in het 19de arrondissement, in het noorden van Parijs, aan het Kanaal van de Ourcq, op wandelafstand van het Noordstation. Een bron dichtbij het onderzoek zegt dat de man verschillende onbekenden op straat aanviel met een mes.

Zeven personen raakten daarbij gewond, waarvan vier er ernstig aan toe zijn, onder wie twee Engelse toeristen, zegt de politiebron. Een getuige verkeert in shock, zeggen getuigen. Volgens de krant Le Parisien zou een van de Britse toeristen in de borst geraakt zijn, terwijl de andere in het hoofd gestoken werd.

‘Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat het om een terroristische daad gaat’, aldus een bron aan persagentschap AFP. Een bron dichtbij het onderzoek zegt dat de verdachte ‘op het eerste gezicht van Afghaanse nationaliteit’ is. De anticriminaliteitsbrigade (BAC) pakte de man op, zegt een politiebron.

Zeven gewonden na steekpartij in Parijs
Foto: AFP

In de wijk zijn twee MK2-cinema’s gelegen, aan beide oevers van het Kanaal van de Ourcq. Een veiligheidsagent van een van de cinema’s, die zag hoe het incident afliep, zei dat de man eerst verschillende personen had aangevallen. Twee andere mannen zaten hem vervolgens achterna. ‘Hij had een ijzeren staaf vast en gooide die naar zijn achtervolgers. Daarna haalde hij een mes boven’, zei hij aan een journalist van AFP.

Het onderzoek naar poging tot doodslag is in handen van het tweede district van de gerechtelijke politie.

Petanque

Een 28-jarige getuige, Youssef Najah, zegt aan Le Parisien dat ‘zo’n twintig mensen de dader achtervolgden’. ‘Ze smeten petanqueballen naar hem. Vier van de vijf ballen raakten de man aan het hoofd, maar dat was niet voldoende om hem te doen stoppen’, aldus de getuige.

Zeven gewonden na steekpartij in Parijs
Foto: AFP