Roemeense nepagenten bestelen toeristen in Brugge
Toeristen in Brugge Foto: Photo News

De Brugse onderzoeksrechter heeft drie Roemenen aangehouden voor het meermaals bestelen van toeristen in Brugge. De verdachten gebruikten een list, door zich uit te geven voor agenten.

Eén van de verdachten benaderde telkens als eerste een groepje toeristen. Hij maakte hen wijs dat hij Italiaan was en vroeg een som geld te wisselen. Even later doken dan zijn twee kompanen. Ze stelden zich voor als politieagenten en legden uit dat de toeristen het slachtoffer geworden waren van een Italiaanse oplichter. Het zogezegd valse geld namen de nepagenten dan in beslag.

In totaal pasten de Roemenen afgelopen zomer dezelfde truc een achttal keer toe. Zo zouden ze enkele duizenden euro’s buitgemaakt hebben. Een slachtoffer verklaarde zelfs dat de verdachten hem 3.300 dollar lichter maakten. ‘Het trio zou deel uitmaken van een groter netwerk, dat ook in het buitenland bekend staat voor gelijkaardige feiten’, klinkt het bij de lokale politie van Brugge.

De verdachten werden ingerekend met hulp van de ANPR-camera’s. Dankzij die camera’s met nummerplaatherkenning werden de Roemenen opgemerkt toen ze donderdagochtend met hun wagen Brugge binnenreden. Vrijdagnamiddag besliste de Brugse onderzoeksrechter om hen aan te houden. De raadkamer in Brugge oordeelt dinsdag of ze langer in de cel moeten blijven.